miercuri, 15 februarie 2017

Vidanjarea

   
              Toata lumea pe care o cunosc fuge de vidanje.Poate de aceea si multi nu stiu ca de fapt corect se spune "vidanja" si nu "vitanja" cum am auzit foarte des.Acest cuvant porneste de la "vid",actiunea principala realizata in timpul vidanjarilor fiind realizarea de vid astfel incat apa sau murdaria sa poata fi aspirata.
   VIDANJÁRE, vidanjări, s. f. Acțiunea de a vidanja și rezultatul ei. – V. vidanja.
         


  Vidanjarea se realizeaza pentru mai multe locatii.
Se poate realiza vidanjarea de camine de canalizare , se realizaeaza efectuarea de vidanjare a apelor menajere,vidanjarea haznalelor,vidanjarea de fose septice.Cred ca unul din motivele pentru care toata lumea se stramba numai la auzul acestor cuvinte este mirosul rezultat din aceasta operatiune.
Dar... dupa ce termina treaba vidanja pleaca si cu ea se duce si mirosul deci scapam de el de langa casa.Concluzia : vidanja face lucruri bune pt noi.
Front oarecum separat il face vidanjarea decantoarelor de grasimi.Pentru realizarea acestor operatiuni,in afara aprobarilor obisnuite de care are nevoie orice societate ce efectueaza astfel de operatiuni,mai are nevoie si de un contract cu o firma ce se ocupa cu arderea respectivelor grasimi,firma de vidanjare realizand doar colectarea lor,fiind obligate sa le dea mai departe pentru neutralizare.
Toate restaurantele,cantinele,gradinitele,in general locurile unde se prepara mancare gatita sunt obligate sa detina un astfel de decantor si sa aiba un contract cu o firma de vidanjare  pentru golirea decantorului.

http://www.vidanjaregrasimi.ro/desfundarebucurestti@gmail.com.0729766530Oprea Alexandru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu